jodå söddö

jodå.
Det är mitt svar på frågan jag fick på söndagspromenaden i söndags.

Jag var nämligen ute och gick och diskuterade med men bästis. Jag berättade att jag tänkte åka bort 2 månader till sydamerika i sommar. Komentaren jag fick var: " Jag tror inte att det kommer bli av" Jätte elakt kan man tycka men känner man mig så vet man att det är ganska sannolikt.

Jag är nämligen väldigt duktig på att hitta på många olika projekt som jag ska göra i framtiden, tyvärr blir inte så många utav dem verklighet. Jag är en riktig drömmare. Jag tycker inte att det är tråkigt om det inte skulle bli av, men att drömma om det och tro det mår man inte direkt dåligt av.

IDAG har jag i alla fall tagit tag i saken för första gången på riktigt, jag ringde en resebyrå som har hand om språkresor och volontärsresor. SÅ nu så, nu ska det fane mig bli av. Det är i alla fall ett närmare steg på vägen...

Drömmar har ingen dött av, inte att förverkliga dem heller (iofs det beror på vad man drömmer om).

Borgeligeheten.

Politiska åsikterna flödar, min mamma säger " nej men vi tar det där sen".
Nu har jag verkligen insett hur många MUff(isar) det finns på min skola, och egentligen så är det helt otroligt att jag är förvånad....för jag går ju ändå på en friskola.

Jag kanske inte "borde" vara för friskolor och det vet jag inte om jag är heller längre, för det finns mycket som kan göras bättre, fast jag vetitusan om jag skulle haft det bättre på någon annan skola. Egentligen.
Nu är det tex bestämt, jag får göra min egenskolgång, och jag kommer kanske ta studenten 2008 i december. Skönt som bara fan, men då gäller det att jag har räserfart hela vägen och lite till.

Tillbaka till åsikter.  Jag bli knäpp på att så många fokuserar och tror att allt beror på pengar (klart mycket gör det) men som den vanliga frågan mellan en höger och en vänster... bidrag och skatter. Vad är det som säger att vi människor kommer att må bättre och börja arbete mer bara för att vi får lite mer pengar? Kan det inte finnas andra anledningar till att så mycke folk är arbetslösa?
hm, jag tror det.

Något som är bra på min friskola är att det finns många aktiva som tycker mycket, sen om de tycker som jag eller inte är något annat.  Men det tråkiga är att muff var först. Är man inte duktig på att prata om vet exakt vad man tycker är det lätt att bli övertalad, speciellt om man får en muffins om man blir med.
Jag funderar seriöst på att gå med i SSU bara för att visa att jag inte tycker som som majoriteten.
synd bara att jag har svårt att sätta mig i ett fack.


hopkok alá falufärá

nu sitter jag här....mellan valet och kvalet om tv:n ska ner. oj vad den vill vara kvar, man blir nästan arg.
Fast det går inte för, Idag så kom den! stolen är på plats, mycket fin och skön är den. Frågan är nu bara hur allt ska stå. Det blir nog lite omöblering.

Idag blev det ihopkok eller trix, tänkte att det skulle få komma ut lite:

hopkok alá falufärá
2-3 personer

Ingredienser:
Rårisnudlar -för 2-3 personer
1-2 Morötter - 1-2
1/2 Kålrabbi
prujolök
1/4 Kalkonfalukorv
400ml (en burk)Lätt kokosnötsmjölk
Olja
Salt
Ingefära
Basilika
Fransk salladsmix

Så här gör du:

1.Hacka morötterna, kålrabbin, purjolöken och korven i fina skivor/ tärningar.
2. Sätt på en stekpanna/wookpanna med lite olja i.
3. Fräs purjisen, moröttarens och rabbisen.
4. börja koka nudlarna ( bruksanvisning på paketet)
5. lägg i falukorven och krydda på med ingefära och basilika
6. när du tycker att det ser fint ut, häll i burken med kokosmjölk
7. häll i de färdiga nudlarna i "soppan", koka upp.
8. smaka av, krydda som du behagar, glöm inte lite salt (inte mycket).
9. Häll upp i en djuptallrik eller en skål, häll i salladsmixen och rör om!
10. ät ät ät ät!!

NU, åker tv:n ner!

dagevaken

Nu är jag vaken igen, sov över klockan idag med. Men vakande en timme efter, så det var inte så farligt.
Jag har inte kommit långt med någonting idag, iofs tv-tittande timmar och antal pankakors tävlingen vinner jag lätt. Märker att det här med att vara med sig själv har jag helt glömt bort vad det är, tv:n är mycket roligare och att sitta och leka med datorn är nästan bättre:)
Jag har tillochmed köpt mig en fåtölj/ gungstol och nu är jag inne i att byta lite möbler och färg i det här rummet. det blir nog också nya gardiner (om jag får stjärten ur rumpan och börjar sy dem).

TV:N åter igen den där jävla tv:n, jag kommer inte ihåg varför den kom upp men nu måste den ner i alla fall, fast nu är det pipp långstrump och de sju haven så nu kan man ju inte stänga av, precis som alltid.
Min kompis tv:n och jag vi måste göra slut och det kommer göra ont, för då kanske min kompis maten och jag blir mer vänner, eller så satsar jag på kompisen träningen, slänga lite med ben och armar löser mycket faktiskt.
Fast min kompis träningen finns ju inget man kan byta med, och jag tror att man behöver lära sig att leva med sig själv, lära sig att vara själv. För man är inte med sig själv när man har tv:n omkring sig.


image49
just nu skulle jag vilja ha alla de här hemma hos mig, och byta ut min kompis tv:n.


Men en till sak, under dessa dagar med mig själv har jag suttit på internetet och kollat utbildningar och jag får KRAMP.
Kramp över vad jag kommer att göra, att allt kostar pengar, om mina betyg kommer att räcka och för att jag kanske inte kommer att göra det jag tänkt från början.
Det jag ville främst förut var att jobba med internationella frågor, det var det jag såg i framtiden. Men mina vyer har vidgats lite men också täppts. För när jag började kolla upp på vad man måste göra för att jobba med det jag vill så är det Juridik-linjen som gäller, och jag tänker inte hetsplugga i typ 4 år till. Så Jag ger upp. För jag vill så mycket mer är intresserad av så mycket (som att slänga bena och armarna på ett friskisgolv) . MEn frågan är om jag kommer bli ledsen sen, för att jag ger upp en utav mina drömmar. Fast egentligen, måste man göra allting så stort? STIna LiSA har börjat tänka fööör mycket igen. Lösningen på det : Plugga och slänga bena och armarna på ett friskisgolv.

Min Fotölj/GUNGSTOL:
image50ÄLSKA DEN.
Jag håller på att bli shoppis holic and i loove it.


Nattevaken

Jag har börjat få svårt att sova på nätterna, jätte konstigt eftersom jag är den som brukar bli trött vid tio. Så nu sitter jag här och göra allt onödigt och trevligt man kan göra. Läser tidningar, surfar och kollar på billiga resor och föröver bilder och musik till datorn.
Just nu spelas: Apple of my eye - Ed Harcourt en utav mina favorit låtar fakitskt.
Det är en sådan där låt som man blir sådär jätte glad av, kanske inte av texten men just av flowet i låten, jag ler faktiskt varje gång jag hör den=)

Men idag var jag iväg och tränade i alla fall, efter att ha setat i min lägenhet och kokat av att inte göra mycket alls.
Jag får liksom ingen fart på mina studier eller disk heller, och det beror nog mest på att jag tror att den ska röra sig själv om man tänker tillräckligt på den, som i Heros (som jag, för att inflika, börjar tycka lite om). MEN på riktigt tror jag att det har att göra med att jag inte har någon musik, ok, radio - från en loppisväckarklocka. Det är inte så hett, visst, P3 är bra vissa stunder, men att välja musiken efter humöret är det bästa, tänk vad musiken kan göra en glad!
Det måste bli mer musik i mitt liv. och det som jag skulle komma fram till egentligen, MER träning, för jag blir så glad och peppe:)

En till mycket bra låt gick på (med vilja): Concrete Schoolyard - Jurassic 5 - älska old school på riktigt vis.
ååh vad jag nästan skulle kunna lägga upp min favorit lista för att bli glad. Det blir nog en sådan nu. Man ska inte säga att man borde utan då gör man det:)

ED Harcourt - Apple of my eye
Jurassic 5 - Concrete schoolyard
Weezer - My name is Jonas
The coral - Dreaming of you
OK go - Here it goes again (videon måste ses)
Ram Jam - Black betty (riktig träningslåt)
Håkan Hellström - Kom igen lena

Riktigt bra uppmuntrande låtar, mer musik till folket!!

Vad kan man säga mer om denna fina kväll??
Jag vill åka utomlands igår, idag och imorgon så är det någon som har tid att dra med mig en vecka till typ tii-land så hör av dig! Just det, jag har inte tänkt på det men jag har ju faktiskt färgat lite hår.. jag ser inte direkt ut som det där foto där till vänster. Jag ser mer ut som en gammal tant nu (folk tar mig för 22 istället för 17).
Men jag trivs, för jag känner mig ju många gånger som en gammal tant, speciellt med mitt hemköpskort och min feta börs där allting får plats och där man kan hålla reda på saker.


såhär ser jag väl ungefär ut nu, är kanske lite för brun på kortet men annars så stämmer det helt.
hej och hå nu tvingar stina sömnen att komma. nattio.